Hvad er forskellen på operationel og finansiel leasing?

Når man snakker om leasing, findes der to måder at lease på. Operationel leasing og finansiel leasing. Det gælder også billeasing. Mange kan måske blive forvirret af de to leasingmetoder, som hedder noget ret formelt, men faktisk slet ikke er så svære at forstå.
 
Hos Nordic Leasing vil vi gerne klæde dig ordentlig på, når du skal lease din drømmebil, og derfor forklarer vi her forskellen på operationel leasing og finansiel leasing.

Operationel leasing

Operationel leasing er den leasingform, der finder sted ved privatleasing. Derfor skal man ikke lade sig snyde af operationel leasing. Det er det samme som privatleasing.
 
Det betyder, at man lejer en bil i en periode, som kan være kortere eller længere, og det betaler man et engangsbeløb for og en fast månedlig ydelse. Den faste månedlig ydelse svarer til brugsværdien i bilen. Det betyder også, at man ikke binder sig økonomisk i bilen, da man principielt lejer den. Dermed står du heller ikke for vedligeholdelse, service og syn, ligesom du ikke er forpligtet til at finde en køber, når leasingaftalen slutter.

Finansiel leasing

Finansiel leasing er det, vi også kalder flexleasing. Det betyder, at du leaser en bil, men at du månedligt betaler et fast beløb og en lav procentdel af bilens registreringsafgift. Dermed er finansiel leasing også mere en form for køb af en bil på afbetaling.
 
Det betyder også, at når leasingaftalen er slut, er du forpligtet til at finde en køber eller selv købe bilen.

Hvad er forskellen så?

Den store forskel på operationel og finansiel leasing er præmissen, når leasingaftalen ophører. Ved operationel leasing afleverer du bare bilen tilbage, fordi bilen har været lejet og dermed ikke er ejet af dig. Ved finansiel leasing er du forpligtet til at købe bilen eller finde en køber selv. Det skyldes, at du har afdraget på bilen månedligt som en form for afbetaling, hvor du også har betalt registreringsafgift. Der er fordele og ulemper ved begge leasingmetoder, men fælles for dem begge er, at de giver dig mulighed for at køre i en eksklusiv og dyr bil, uden du behøver kaste mange penge efter det på én gang. På den måde slår du ikke din økonomi i stykker.

Skal vi finde den bedste løsning til dig?

Uanset om du gerne vil have operationel eller finansiel leasing, så tilbyder vi det hos Nordic Leasing. Vi er nemlig fleksible i bestræbelserne på at finde den bedste løsning til dig. Vi har attraktive leasingløsninger og har et bredt udvalg af bilmærker og modeller til leasing. Derfor vil vi også gerne høre om dine behov, så vi kan finde den helt rigtige bil og finansiering til dig. Kontakt os i dag på 70 22 22 02 eller mail info@nordicleasing.dk. Du er også meget velkommen til at komme forbi vores butik til en uforpligtende snak.

3 gode grunde til at handle
hos nordic leasing

Vi har 30 års erfaring i branchen

Stort netværk af autoriserede tyske forhandlere

Eget finanseringsselskab.
Ingen fordyrende mellemled

Skift til Nordic Leasing